Komende vluchten
A22 Limoges
Datum: 3-6-2022
A24 St. Vincent
Datum: 17-6-2022
E25 Chateauroux (afd.7,8,9), Orleans (afd. 10 en 11)
Datum: 25-6-2022

Nieuws

2-6-2016 - Verslag Prijsuitreiking Noordelijke Unie 20-02-2016
 

Prijsuitreiking Noordelijke Unie
In het Duitse Haren was het op 20 februari één grote verbroedering van de Duitse en Nederlandse duivensport. Ruim 120 mannen en vrouwen waren daar gekomen naar de feest middag van de Noordelijke Unie. Dit jaarlijkse feest begint echt een traditie te worden.


Door het jaar heen kan er bij de Noordelijke Unie gratis worden deelgenomen aan de overnachtvluchten en 3 dagfond vluchten die op het programma staan van de afdelingen 7, 8, 9,10 en 11 en de Duitse liefhebbers. Hieruit volgt een kampioenschap op de overnachting en een kampioenschap op de dagfond. Een geweldig spel dat door veel liefhebbers een warm hart wordt toegedragen.


Na de koffie en gebak heette voorzitter Gerard Kok alle aanwezige gasten, genodigden en kampioenen van harte welkom, na zijn welkomwoord werd er met de prijsuitreiking begonnen. Onder groot applaus werden alle winnaars van de diverse vluchten voorzien van een mooie diploma, werden de diverse asduiven in het zonnetje gezet en werden de winnaars van de gratis prijzen die vervlogen werden naar voren geroepen voor hun prijs. Voor iedereen was er een bos bloemen.
Wat nieuw was dit jaar en wat enorm gewaardeerd werd is dat de prijswinnaars door een echte Miss Noordelijke Unie naar en op het podium werd begeleid.
Langzaam aan werd er toegewerkt naar de totaal kampioen op de overnachting en dagfond en dat voor Duitsland en Nederland. Onder begeleiding van de Duitse en Nederlandse volksliederen werden de kampioenen gehuldigd en met een staande ovatie namen ze de prijzen en felicitaties in ontvangst van de aanwezige gasten.

Na de prijsuitreiking werd er met elkaar genoten van de goede en rijke Duitse keuken wat geserveerd werd in 3 gangen aan tafel. Na het eten was er nog tijd voor een verloting welke voorzien was van zeer veel prijzen zoals voer, keuken apparatuur bloemen etc….
Het was een prachtig geslaagd feest volgens een ieder die aanwezig was en we hopen u volgend jaar dan ook te mogen verwelkomen op onze feestmiddag.

PS: Zie het fotoboek voor nog meer foto's.

Richard van der Horst, secretaris NU

 
Terug
Laatste nieuws